Oznacza to nie mniej nie wiecej... zapłon w kosmosie.
Sprobuj podregulować pompą... zobacz jakie wartosci uda sie osiagnac.... jesli uda sie w granicach 60 tzn, ze jestes w domu.
Przemek DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
80 B3 Limo 1.6 TD SB
A więc wracałem z trasy tuż przy domu podejrzewam, że przeskoczył mi pasek rozrządu. Spokojnie jechałem i nagle zgasła a więc maska w górę. Plastik od rozrządu na bok i pasek wyraźnie luźny. Silnik kręci tak jak dawniej więc wnioskuje, że burdelu nie zrobiło w silniku. Zdjąłem pokrywę zawory niby ok ale mimo różnych ustawień pompy nie mogę jej za nic odpalić nawet przy pomocy plaka.
Czy coś mogło się stać w silniku czy to tylko kwestia odpowiedniego ustawienia pompy ?
Logi z ostatniego skana, którego jeszcze zdąrzyłem zrobić
Oczywiscie skontroluj ustawienie rozrzadu. Wszystko jeszcze raz ustawic trzeba na znaki i zweryfikuj sam pasek.
Sprawdz tez wiązke i wtyczke do pompy wtryskowej.
Przemek DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
80 B3 Limo 1.6 TD SB
Rozrząd ustawiony na wszystkich możliwych znakach. Pasek ok . Wtyczka od pompy wydaje się być na swoim miejscu. Piasta na pompie zgrywa się z otworem na blokadę pompy po poluzowaniu wtryskiwacza i zakręceniu silnikiem na pierwszym wtrysk jest... Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł ?
Zaznaczę jeszcze, że przed awarią miałem problem z ustawieniem kąta wtrysku, ciągle uzyskiwałem wartości z kosmosu w BS .
Komentarz